خواص سنجد + خواص پودر سنجد

از خواص سنجد چه می دانید؟

آیا می دانید خواص سنجد چیست؟

آیا می دانید سنجد و پودر سنجد برای چی خوب است ؟ سنجد خواص بسیاری برای بدن دارد، سنجد بهترین دارو برای رفع کمبود ویتامین C و K در بدن است. مصرف سنجد از بروز تومور در بدن پیشگیری می کند. همچنین مصرف سنجد در کنترل دیابت، درمان آرتریت روماتوئید، درمان رتینوپاتی و بیماری های پوست مشابه پسوریازیس مفید می باشد.

طبع سنجد

سنجد از جمله میوه هایی است که طبع سرد و خشک دارد. اما شکوفه آن بر تصویر خود میوه ی سنجد، خاصیت گرم و خشک دارد.

دوستی با خواص سنجد :

سنجد میوه ی پرفایده ای است که برای سامتی بدن خیلی مفید می باشد. در ادامه این مقاله به برخی از این فواید اشاره می کنیم.

سنجد سرشار از فیبر است

سنجد سرشار از فیبر است که برای دستگاه گوارشی و معده خیلی مفید است. زیرا فیبر سبب می شود مواد غذایی به مدت طولانی در معده بمانند و کم کم و آسوده تر هضم شوند. همچنین به دلیل خاصیت عکس التهابی زورمند که دارد التهابات معده و روده را درمان می کند.

سنجد بادشکن، عکس نفخ است. و ویتامین K موجود در آن از بین برنده ی سموم معده و روده است.

همچنین جوشانده ی برگ و میوه سنجد برای درمان اسهال کودکان خیلی موثر است.

سنجد برای محافظت از مغز

عصاره موجود در سنجد که دارای فواید بسیاری نیز می باشد در مساوی آسیب اکسیداتیو و تخریب مغزی ناشی از اسکوپولامین معکوس سبب مواظبت از بدن می شود.

از خواص سنجد می توان به پیشگیری از پوکی استخوان و کمک به جوش خوردن استخوان شکسته اشاره کرد.

یکی از خاصیت های مهم و درمانی سنجد پیشگیری از پوکی استخوان است. این میوه ی ریز نارنجی رنگ دارای میزان کلسیم قابل توجهی است و همچنین نقطه قوت آن در این است که دارای دیگر مواد معدنی و ویتامین هایی است که جذب کلسیم به استخوان را بالاتر خواهد برد.

سنجد دارای ویتامین و مواد معدنی است که می توانند به آسودگی و طرز حیرت انگیزی سبب کوتاه شدن مدت درمان شکستگی شود.

فواید سنجد,خاصیت سنجد,سنجد برای چی خوبه

درمان کبد چرب از خاصیت های سنجد می باشد

سنجد و درمان کبد چرب

سنجد علاوه بر خواص عکس التهابی، یک دیورتیک طبیعی نیز می باشد که به همین دلیل به پاک سازی و سم زدایی از کبد کمک می کند و به همین دلیل می تواند به درمان بیماری های شایع کبدی مشابه کبد چرب کمک کند.

درمان سنگ کلیه با سنجد

خاصیت عکس درد و التهاب سنجد تغییرناپذیر شده است، علاوه بر این سنجد یک دیورتیک طبیعی است که با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک می کند.

جوان سازی پوست

سنجد به دلیل داشتن ویتامین C و انواع آنتی اکسیدان های زورمند می تواند به افزایش تولید کلاژن کمک شایانی کند. که همین سبب رفع چین و چروک های پوست می شود.

بیشتر بخوانید:  خواص انواع فلفل + کاربرد آن

افزایش سیستم ایمنی بدن

سنجد منبع غنی از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C است که سبب افزایش سیستم ایمنی بدن شده و از سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری های ناشی از بی‌حالی سیستم ایمنی پیشگیری می کند.

همچنین سنجد تب، سرفه، گلودرد، آب آوری شش ها را درمان و عفونت ریه را خشک می کند.

پیشگیری از بالا رفتن قند :

دیابت حاملگی نیز یکی از مسائلی است که بسیاری از خانم های باردار را درگیر می کند. با دانستن یکی دیگر از فواید سنجد، آن را می توان به جای قند استفاده کرد و تا حدودی از به وجود آمدن دیابت پیشگیری می کند.

خواص سنجد چیست,سنجد خواص,پودر سنجد برای چی خوبه

از خواص سنجد می توان به افزایش سیستم ایمنی بدن اشاره کرد

پیشگیری از بروز تومور و سرطان :

خاصیت سنجد، در درمان سرطان نیز کمک کننده هستند. تومورها و سرطان ها، به دلیل رشد بدون برنامه سلول های بدن به وجود می آیند که به دلیل‌ها مختلفی به وجود می آیند. خوردن سنجد به دلیل غنی بودن از ویتامین ‌هایی همچون ویتامین B، امگا3 و آنتی اکسیدان ها با کمک به سلامت بدن از چنین اتفاقاتی پیشگیری می کند.

لاغری و کاهش وزن :

سنجد دارای فیبر بسیاری است به همین دلیل با مصرف آن، اشتها کمتر شده و از پرخوری پیشگیری می کند. بنابراین در کاهش وزن و لاغری موثر است.

خواص سنجد برای سیستم گوارش :

یکی از مهمترین استفاده‌ های سنجد درمان سیستم گوارشی است. این ماده مقوی به دلیل ویژگی ای که دارد از اسهال پیشگیری می کند و همچنین نفخ را از بین می برد. یکی دیگر از فواید سنجد، ویژگی عکس التهاب بودن آن در نواحی روده و معده می باشد.

البته باید توجه داشت که علاوه بر این خواص، مصرف بیش از حد آن ممکن است سبب ایجاد یبوست، عفونت در روده یا حتی مشکلات سیستم گوارش و هاضمه شود. افرادی که غلبه صفرا دارند، معمولا صبح‌ ها احساس تهوع زیادی دارند و همین موضوع سبب ناراحتی آن ها می شود. سنجد، به این افراد کمک می کند تا معده آنها سلامت یابد و در عاقبت صفرا از بین برود.

رفع استرس و ایجاد استراحت از فواید سنجد می باشد :

خواص سنجد، در برگ این میوه نیز وجود دارد. مصرف عصاره برگ این گیاه سنجد با مهار رادیکال‌ های آزاد، شما را در مساوی ترشح هورمون هایی که مسئول ایجاد استرس در بدن هستند، محافظت خواهد کرد. مطالعات نشان می دهند که خوردن سنجد به استراحت اعصاب و عضلات کمک کرده و مشابه داروی آرام بخش عمل می کند.

فواید سنجد برای خانم های باردار :

پزشکان طب سنتی مصرف سنجد را به خانم ها خیلی توصیه می کنند. دمنوش سنجد برای درمان اختلالات جنسی در خانم ها خیلی موثر است. از طرفی با مصرف سنجد در روزهای پایانی زمانه قاعدگی می توان از مالیات کم خونی این زمانه مصون ماند. یکی دیگر از خواص سنجد، تاثیر مثبت آن در درمان خراش‌ معده است. به افرادی که صبح ناشتا دهانشان طعم تلخی دارد نیز مصرف روزانه ی سنجد توصیه می شود. به همین دلیل سنجد، در تقویت معده موثر است.

این خاصیت سنجد به خصوص در خانم های باردار که گرفتار تهوع و استفراغ های مکرر می شوند خیلی کمک می کند. زیرا سبب کم شدن این حالت ها می شود. از طرفی به دلیل اینکه خانم های باردار مقدار زیادی کلسیم در زمانه حاملگی از دست می دهند، برای اینکه بعدها به مشکل نخورند بهتر است مصرف سنجد را در برنامه‌ی غذایی خود قرار بدهند تا بعدا از مالیات کمبود کلسیم در استخوان ها و دندان هایشان در امان باشند.

خواص سنجد برای کودکان :

سنجد با مزاج کودکان سازش خیلی دارد زیرا اطفال دارای حرارت زیاد مزاجی هستند. سنجد با دارا بودن کلسیم خیلی، سبب تقویت و سلامت رشد استخوان ها می شود. بنابراین مصرف روزانه 20 تا 50 رقم سنجد توسط کودکان، خیلی مفید است. علاوه بر آن، ویتامین C موجود در سنجد سبب تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان می شود.

مضرات سنجد :

هر ماده ی غذایی در کنار مزایا و خواصی که دارد اگز درست مصرف نشود می تواند عوارضی داشته باشد. مصرف سنجد در افرادی که مشکلات گوارشی دارند، همچنین مردان توصیه نمی شود چرا که ممکن است سبب کم شدن قوای جنسی در آن ها شود.

خواص پودر سنجد :

خواص پودر سنجد خیلی زیاد است. از جمله مهمترین خواص پودر سنجد پیشگیری از پوکی استخوان، آرتروز و شکستگی استخوان است. در این بخش به بررسی برخی از خواص پودر سنجد می پردازیم.

برای تهیه ی پودر سنجد، چندی سنجد تازه را با پوست، گوشت و هسته ی آن آسیاب کنید.

پودر سنجد دارای مواد مغذی و ویتامین های بسیار مشابه ویتامین k، ویتامین c ، غنی از کلسیم و آنتی اکسیدان های طبیعی بسیاری است. پودر سنجد دارای خواص خیلی زیادی است که درمان آرتروز، روماتیسم و پوکی استخوان که چهارمین عامل مرگ و میر در جهان است و مهمترین خاصیت سنجد است.

خواص پودر سنجد,پودر سنجد,فواید سنجد

پودر سنجد برای چی خوبه ؟

خواص پودر سنجد برای چاقی :

یکی از خواص پودر سنجد کمک به چاقی صورت و کل بدن است. اگر می خواهید پایان بخت های بدن و صورت چاق شود. صبح ناشتا و یا به صورت میان وعده، 3-4 قاشق غذاخوری پودر سنجد را داخل یک لیوان شیر پرچرب و یک قاشق عسل بریزید و مخلوط کنید و  مصرف کنید. اگر می خواهید از پودر سنجد تنها برای چاقی صورت استفاده کنید آن را به صورت موضعی برای صورت استفاده کنید؛ سبب پر شدن گونه و صورت می شود.

بیشتر بخوانید:  راه تشخیص سوسیس و کالباس فاسد از سالم چیست؟

خواص پودر سنجد برای معده :

سنجد یک ماده غذایی مفید برای دستگاه گوارش است. پودر سنجد یا سویق، معده را تقویت و مکانیسم صفرا را مهار می کند و از این راه سبب پیشگیری از تهوع و استفراغ می شود. سنجد سموم معده و روده را رفع می کند.

تاثیر سنجد بر دستگاه گوارشی :

ترکیب پودر سنجد و عسل می تواند با داشتن مقدار زیادی پلی فنول به حرکات روده نظم ببخشد و سبب هضم بهتر غذا شود. این ترکیب گیاهی می تواند از ایجاد بیماری یبوست پیشگیری کند و سبب از بین رفتن خراش های معده شود. افراد با استفاده از این ترکیب می توانند حالت تهوع و دردهای شکمی خود را از بین ببرند.

قابل ذکر است که این ترکیب به خوبی می تواند انگل ها، قارچ ها و باکتری های موجود در معده و روده ها را از بین ببرد.

خواص پودر سنجد برای ریزش مو :

پودر سنجد غنی از فسفر و کلسیم است، این دو ماده می توانند سبب تقویت فولیکول های مو شوند و از این راه از ریزش مو‌ها پیشگیری کنند. از خواص های دیگر پودر سنجد این‌ است که می توانید آن را به صورت ماسک روی مو‌های خود قرار دهید و بعد از 15 لحظه آن را بشویید و آبکشی کنید و عاقبت ی این کار داشتن مو‌هایی درخشان است.

تاثیر سنجد بر عملکرد مغز :

ترکیب پودر سنجد و عسل، دارای مقدار زیادی آهن، فسفر و آنتی اکسیدان می باشد. به همین دلیل می تواند مغز را تقویت کند و سبب افزایش هوش در افراد با سنین مختلف شود. این ترکیب می تواند از ایجاد آلزایمر در افراد مختلف به خصوص سالمندان پیشگیری کند و یا سرعت ابتلا به آن را کاهش دهد.

مضرات پودر سنجد :

فواید و خواص پودر سنجد بی شمار است اما مصرف این پودر پر خاصیت ممکن است در برخی افراد که بیناری های خاصی دارند ایجاد مشکل کنند مثلا مصرف پودر سنجد برای افرادی که گرفتار به یبوست هستند مضر است. در برخی موارد ممکن است در افراد ایجاد آلرژی و آلرژی داشته باشد. مصرف سنجد برای افرهدی که مزاج سرد دارند مضر است و می‌تواند سبب بی‌حالی اعصاب آن‌ها شود.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …