خواص میوه های نارنجی پاییزی

بتاکاروتن، رنگ ‌دانه ‌ای است که سبب رنگ نارنجی غذا می ‌شود

بتاکاروتن، رنگ ‌دانه ‌ای است که سبب رنگ نارنجی غذا می ‌شود. بتاکاروتن، زمانی که داخل جریان خون می ‌شود، به ویتامین آ تبدیل‌ شده و به محافظت از بدن در مساوی سرطان و بیماری‌ های قلبی‌ عروقی کمک‌ می ‌کند، سیستم ایمنی را تقویت ‌کرده و از چشم ‌ها محافظت ‌می ‌کند.

بتاکاروتن، رنگ ‌دانه ‌ای است که سبب رنگ نارنجی غذا می ‌شود. بتاکاروتن، زمانی که داخل جریان خون می ‌شود، به ویتامین آ تبدیل‌ شده و به محافظت از بدن در مساوی سرطان و بیماری‌ های قلبی‌ عروقی کمک‌ می ‌کند، سیستم ایمنی را تقویت ‌کرده و از چشم ‌ها محافظت ‌می ‌کند.

برای اطمینان از جذب ویتامین آ، سبزیجات نارنجی خود را با مقدار کمی چربی تصفیه ‌نشده سالم مشابه کره ارگانیک یا روغن زیتون یا روغن نارگیل تصفیه ‌نشده مصرف‌ کنید و شاهد 5 خاصیت بهداشتی آنها در بدن باشید:

مبارزه با سرطان سینه: اسید رتینوئیک یک ماده مشتق شده از ویتامین آ است که در سیب زمینی و هویج به وفور یافت می شود. تحقیقات انجام شده محققان آمریکایی نشان می دهد که اسید رتینوئیک به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک می کند.

منابع سرشار از بتاکاروتن: بتاکاروتن موجود در سبزیجات تیره رنگ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و منجر به تقویت سیستم بینایی می شود.  زمانی که برخی از سبزیجات با اندکی روغن تصفیه نشده سرخ می‌ شوند میزان بتاکاروتن آن‌ها چند مساوی می‌ شود. در واقع هویج حرارت دادن داده شده در اندکی روغن حاوی 63 درصد و کدو تنبل حرارت دادن داده شده حاوی 53 درصد بتاکاروتن است.

محافظت از سلامت چشم ها: کدو تنبل و هویج سرشار از لوتئین و زیگزانتین هستند؛ رنگدانه های گیاهی که به پیشگیری از ابتلا به آب مروارید کمک می کنند. تحقیقان انجام شده تغییرناپذیر کرده اند که کسانی که این رنگدانه ها را به میزان بیش از 6 میکروگرم در روز مصرف می کنند، با کاهش خطر 18 درصدی ابتلا به آب مروارید مواجه هستند و آنهم در مقایسه با کسانی که میزان دریافت این دو رنگدانه در آنها کمتر از 1 میکروگرم در روز است.

افزایش سلامت قلب: به همراه غذا چند رقم هویج خام مصرف کنید و از میزان آلفا و بتاکاروتن موجود در آن بهره ببرید. این آنتی اکسیدان ها با آزار ‌هایی که از راه اکسیژن به بدن داخل می‌ شود مبارزه می ‌کند. پژوهش ‌ها نشان داده‌ اند میزان بالای این عناصر سبب کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌ های قلبی می ‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن: ویتامین ب 6 موجود در این سبزیجات سبب می‌ شود که سیستم دفاعی بدن پادتن‌ های بیشتری تولید کند که با بیماری ‌ها مقابله می‌ کند. سیب‌زمینی شیرین پخته شده 25 درصد نیاز روزانه‌ بدن به ویتامین ب 6 را تامین می کند.

برای اینکه از بیماری های مختلف در امان بمانید میوه و سبزیجات نارنجی را فراموش نکنید. میوه و سبزیجات نارنجی علاوه بر اینکه رنگ و لعاب اشتهابرانگیزی دارند، به سلامت بیشتر شما کمک می کنند.

پس برای تنوع غذایی و خوشرنگ شدن میز غذا از این خوراکی ها غافل نشوید و آنها را به رژیم غذایی تان راه دهید.

کدو حلوایی و پیشگیری از سرطان

این عضو دور افتاده خانواده نارنجی ها هم خواص زیادی دارد و به شما کمک می کند تا از ابتلا به سرطان های مختلف در امان بمانید. کدو تنبل تقریبا به اندازه هویج کاروتنوئید دارد. این رنگدانه از رشد و افزایش سلول های سرطانی پیشگیری می کند.

نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد افرادی که در رژیم غذایی شان انواع مختلفی از سبزیجات نارنجی مشابه کدو حلوایی وجود دارد از ابتلا به سرطان های مختلف به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون در امان هستند. کدو حلوایی هم در دسته سبزیجات کم کالری قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید:  مزه و فواید سیر قرمز

هر ۱۰۰گرم از آن حدود ۲۶کالری دارد و البته هیچ نوع چربی یا کلسترول هم در آن پیدا نمی شود. کدوحلوایی با داشتن مقدار زیادی فیبر، ویتامین A، ویتامین E و C به حفظ سلامت بدن شما کمک می کند. کدوحلوایی منبع خوبی از ویتامین های گروه B محسوب می شود و املاح معدنی مشابه مس، کلسیم، پتاسیم و فسفر هم در آن وجود دارد.

خواص پرتقال,خواص میوه های نارنجی

کدوحلوایی منبع خوبی از ویتامین های گروه B محسوب می شود

پرتقال، میوه ضدسرماخوردگی

احتمالا تا به حال شنیده باشید که پرتقال یک منبع خوب از ویتامین C است. ویتامین C آنتی اکسیدان پرقدرتی است که با رادیکال های آزاد می جنگد. رادیکال های آزاد به ساختار سلول ها آزار می رسانند و مشکلاتی ایجاد می کند.

علاوه بر این ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی ما ايفاي نقش مهمی دارد؛ از بروز بیماری های رایج فصل پاییز مشابه سرماخوردگی پیشگیری می کند و احتمال بروز عفونت های گوش را کاهش می دهد.

 

پیشگیری از بیماری های کلیوی: مصرف مداوم آب پرتقال احتمال بروز بیماری های کلیوی و ایجاد سنگ کلیه را کاهش می دهد. با این وجود توصیه می شود که آب پرتقال را به طور متعادل مصرف کنید چون مصرف زیاد این آبمیوه می تواند نابسامانی دندان ها یا آزار به مینای دندان را به دنبال داشته باشد.

کاهش کلسترول خون: از آنجا که پرتقال سرشار از فیبر قابل حل در آب است در کاهش کلسترول خون تاثیردارد. پرتقال منبع خوبی از پتاسیم است. این ماده معدنی عملکرد قلب شما را تندرستی می بخشد. اگر سطح پتاسیم بیش از حد پایین بیاید ضربان قلب غیرعادی می شود.

از پرتقال به نام اکسیر زندگی یاد کرده اند، زیرا سرشار از ویتامین c است و فیبر موجود در آن در مساوی سرطان مفید است و محافظ خوبی برای روده محسوب می شود. با مصرف به اندازه پرتقال تا حد زیادی از خطر ابتلا به سرطان روده دور می مانید.

همچنین پرتقال می تواند بدن را در مساوی سنگ کلیه محافظت کند. کاهش میزان کلسترول خون یکی دیگر از مشخصه‌ها پرتقال است و از آنجا که جلوگیر تشکیل لخته خون می شود جلوی سکته قلبی یا مغزی را می گیرد.

اگر پس از غذا پرتقال مصرف شود دهان را پاک و عفونت‌زدایی، ترشحات معده را زیاد و عمل هضم را آسوده تر می کند. دم کرده برگ پرتقال و بویژه گل پرتقال برای افرادی که به بی خوابی گرفتار شده اند مفید است.

خاصیت میوه های نارنگی, فواید میوه های نارنجی

پرتقال می تواند بدن را در مساوی سنگ کلیه محافظت کند

زالزالک های کوچک و مقوی

احتمالا وقتی در بساط میوه فروشی ها به زالزالک های کوچک نگاه می کنید به سادگی از کنارشان می گذرید و به نظرتان نمی رسد که این میوه های پاییزی کوچک تا چه اندازه می توانند مقوی باشند. زالزالک ها در رنگ های زرد و نارنجی به بازار می آیند و در نواحی معتدل بیشتر دیده می شوند.

به هر حال این روزها زالزالک ها را از دست ندهید و در سبد میوه های پاییزی جایی هم برای شان درنظر بگیرید. در گذشته از زالزالک به عنوان میوه ای برای درمان خانگی بیماری های قلبی استفاده می شد اما امروزه خواص متعددی را به آن نسبت می دهند و با درمان برخی مشکلات و بیماری ها ارتباط دارد. بهتر است با چند نمونه از مهم ترین خواص شان آشنا شوید.

گلودرد: تغییرناپذیر شده که این میوه می تواند آنژین و گلودرد را تسکین دهد.

بیشتر بخوانید:  خاصیت های هویج

نارسایی خفیف قلبی: زالزالک ورود جریان خون از راه سرخرگ به قلب را تسهیل کرده و از سفت شدن دیواره رگ ها پیشگیری می کند.

تنظیم ضربان قلب: تپش قلب و نامنظم بودن ضربان قلب با مصرف زالزالک رفع می شود.

فشارخون بالا: با گشاد کردن رگ های خونی به پایین آمدن فشارخون کمک می کند.

بی‌حالی قلب: بعضی بیماری های عفونی مشابه ذات الریه، دیفتیری و مخملک سبب بروز بی‌حالی و سستی در قلب می شوند. در این زمینه هم زالزالک به تندرستی عملکرد قلب کمک می کند.

کاهش تمرکز: مصرف زالزالک سبب می شود که تمرکز بیشتری داشته باشید و حافظه تان بهتر شود چون این میوه با تندرستی گردش خون اکسیژن بیشتری را به مغز می رساند.

زالزالک منبعی غنی از ویتامین های A، B و C و برای تقویت قلب و معده زیاد مفید است. در واقع زالزالک حرکات نامنظم قلب را تنظیم می کند و دم کرده آن برای درمان بیماری های مزمن مناسب است. آنتی اکسیدانی زیاد زورمند است و در تنظیم وزن، قند خون و عملکرد انسولین ايفاي نقش موثری دارد. می تواند به بیماران کم خون و گرفتار به سل کمک کند.

زالزالک اشتهاآور و آسایش بخش است و چنانچه آن را بسوزانید و به صورت ذغال درآورید سوءهاضمه و اسهال را درمان می کند. جوشانده زالزالک برفک دهان را درمان و غرغره آن، گلو درد و آنژین را خوب می کند.

خاصیت پرتقال,خواص خرمالو

زالزالک اشتهاآور و آسایش بخش است

نارنگی های خوشمزه های پاییزی

نارنگی دارای ویتامین های A، B1، B2،C پروتئین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم می باشد.

نارنگی مسکن اعصاب است و برای کلیه بیماران مفید است.

اگر می خواهید شب آسوده بخوابید چند دانه نارنگی بخورید.

به عقیده برخی، به خاطر خاصیت عفونت‌زدایی کننده اش، می تواند در درمان سیفلیس اثرگذار باشد.

نارنگی، این میوه ی پاییزی چسبندگی خون را معالجه می کند، در عاقبت تصلب شرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، معلول ناقص و آنژین را تندرستی می بخشد.

این میوه ی خوشمزه منبع غنی بتاکاروتن است.

دارای مقادیر بسیاری ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.

نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین های انبوه، سبب تقویت حافظه و هوش می شود و برای رفع بی اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.

افرادی که به نفخ شکم گرفتار هستند با مصرف میوه نارنگی به تنهایی می توانند به درمان نفخ شکم خود بپردازند.

نارنگی علاوه بر خاصیت اشتهاآوری از جمله میوه هایی است که برای قلب و معده مقوی بوده و به عنوان یک اشتهاآور طبیعی برای بیماران کم اشتها و افرادی که متمایل‌شدن به افزایش وزن دارند، تجویز می شود.

خواص کدو حلوایی, آشنایی با خواص میوه های نارنجی

نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین های انبوه، سبب تقویت حافظه و هوش می شود

خرمالو برای کاهش وزن

خرمالو مشابه سایر میوه های نارنجی رنگدانه ای به نام بتاکاروتن دارد و البته فیبر، ویتامین A و C هم به طور قابل توجهی در ترکیبات خرمالو ها به چشم می خورند. دغدغه بسیاری از افراد چاق این است که چطور می توانند مواد غذایی کم کالری و البته خوشمزه را انتخاب کنند.

اگر شما هم از چاقی رنج می برید بهتر است این میوه را در رژیم غذایی تان جای دهید. با مصرف خرمالو می توانید ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن تان را تامین کنید و همزمان اندام متناسبی داشته باشید.

بدخواه سرطان: یکی از مهم ترین مزایای خرمالو این است که با داشتن مقدار زیادی بتاکاروتن و ویتامین A در مقابل انواع سرطان ها محافظت می کند و به ویژه خطر بروز سرطان ریه را کاهش می دهد، بنابراین به افرادی که در معرض آلودگی هوا و دود سیگار قرار دارند یا خودشان سیگار می کشند توصیه می شود قطعا از این میوه استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:  خواص و مضرات خرمالو

محافظت از قلب و رگ ها: اگر در فصل پاییز که خرمالو انبوه است هر روز حدود ۱۰۰گرم از این میوه را مصرف کنید، سیستم قلب و عروق تان مقاوم و سالم می شود و خطر بسته شدن رگ های خونی به لااقل می رسد.

رفع کم خونی: از آنجا که خرمالو یک منبع عالی از آهن است، برای بیماران گرفتار به کم خونی زیاد مفید است.

تنظیم عملکرد غده تیروئید: در ترکیبات خرمالو مقدار بسیاری ید هم وجود دارد که مصرف مداوم مواد غذایی سرشار از ید به تنظیم عملکرد غده تیروئید کمک می کند.

خرمالو، یکی از منابع غنی آنتی اکسیدان و ضدپیری است. خرمالو به جذب آهن کمک می کند و در درمان کم خونی زیاد موثر است. به هضم غذا کمک می کند و پرکالری است و مناسب کسانی که رژیم گرفته اند، نیست.

خرمالو سرشار از ویتامین و موادمعدنی مفید برای بدن است و ايفاي نقش فوق العاده ای در سلامت شخص دارد. اشتهاآور و شست وشودهنده کلیه و کبد و مناسب برای افراد گرفتار به نقرس است. از چربی خون می کاهد. البته گاهی سبب یبوست می شود. از آب خرمالو می توان در درمان خراش ها استفاده کرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلودرد زیاد مفید است.

مصرف مداوم خرمالو جلوگیر حمله قلبی براثر تصلب شریان می شود و مخالف تومور و سرطان است.

هشدار: طبع خرمالو گرم است، پس در مصرف آن زیاده روی نکنید و چون میوه ای اسیدی است و نباید با معده خالی مصرف شود. خرمالو به صورت های مختلف تازه، خشک شده، خام یا پخته مصرف می شود.

خواص میوه های نارنجی,خواص هویج

مصرف مداوم خرمالو جلوگیر حمله قلبی براثر تصلب شریان می شود و مخالف تومور و سرطان است

هویج و سلامت چشم ها

هویج را می توان غذای اصلی سلامت دانست. هویج می تواند با بسیاری از بیماری ها بجنگند و مخالف سرطان بویژه مثانه و سینه است و علاوه بر آن به جنگ سرطان پروستات، روده، نای و مری می رود. از خطر سکته مغزی می کاهد و به دلیل فیبر موجود در آن سطح کلسترول بدن را پایین می آورد.

یکی از خواص جالب و منحصر به فردش این است که هنگام خرد شدن نه تنها از خاصیتش کاسته نمی شود، بلکه ارزش غذایی اش بیشتر هم می شود. ۸۷ درصد هویج، حاوی آب است که برای بدن زیاد مفید است.

اگر می خواهید چشم های تیز و سالمی داشته باشید هویج را در برنامه غذایی تان جا دهید. این خاصیت هویج به ویتامین A مربوط است. هویج مقدار قابل توجهی ویتامین A دارد. البته سایر میوه های نارنجی که بتاکاروتن دارند هم به محافظت از چشم های شما کمک می کنند.

خواص نارنگی, خاصیت میوه های نارنگی

هویج مقدار قابل توجهی ویتامین A دارد

علاوه بر این در هویج ترکیباتی وجود دارد که به گفته پژوهشگران عملکرد حافظه شما را تندرستی می بخشد.خاصیت دیگر هویج این است که کلسترول خون شما را پایین می آورد. اگر می خواهید کبد سالمی داشته باشید آب هویج را فراموش نکنید.

وقتی کبد شما عملکرد درستی داشته باشد سموم و آلاینده های شیمیایی محیط زیست آسوده تر از بدن تان دفع می شود. از سوی دیگر خاصیت ضدالتهابی را هم به آب هویج نسبت می دهند و می توانید برای کاهش التهابات از این سبزی پرخاصیت کمک بگیرید. منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …