خواص بادام درختی

خواص بادام, خواص داروئی بادام درختی

بادام ملین و روغن بادام مخالف یبوست میباشد.

بادام حاوی یک گلیکوزید سیانوژن به نام آمیگدالین میباشد. این گلیکوزید به مقدار کم در بادام شیرین وجود دارد، اما در بادام تلخ 1 تا 3.5 درصد سمیت آن وجود دارد و می تواند منبع مسمومیت در حیوانات یا انسان باشد. هیدرولیز آمیگدالین سبب تولید انزالدئید، جنتوبیوز و اسید هیدروسیانیک می شود.

ویژگی های درخت بادام ریشه درخت بادام خیلی زورمند میباشد. این درخت حتی با نم کم نیز می تواند رشد کند. برگها بیضی شکل، باریک، نوک تیز و سبز هستند. گل ها خیلی زیبا و صورتی هستند. شکوفه های بادام در اوایل بهار آشکار می شوند.

به طور کلی دو نوع بادام وجود دارد: 1- بادام شیرین 2- بادام تلخ.

دانه بادام سفت میباشد، پوست بیرونی آن سبز روشن و پوشیده از پر میباشد و داخل آن یک بادام پوست سخت وجود دارد. در ابتدای تشکیل میوه، پوشش بیرونی سبز و گوشتی میباشد که پوشیده از کرک میباشد و هنوز رشد خوبی نداشته میباشد که به آن ته‌مانده بادام آماندون می گویند که ویژگی های خاصی دارد.

وقتی بادام ها رسید پوست سبز بیرونی آن کم کم خشک می شود و پوست سفت می شود و دانه های بادام داخل آن رشد می کند و آماده مصرف میباشد.

دانه های بادام بیضی شکل و مسطح هستند و یک جهت آن نوک تیز دارد. مغز بادام داخل پوسته نارک قهوه ای رنگ میباشد که با آب داغ سوا می شود و مغز بادام داخل آن سفید میباشد.

دانه بادام طعمی شیرین و ملایم دارد و به آسودگی از بادام تلخ تشخیص داده می شود.

پایان بخت های درخت بادام شیرین مشابه گل ها، برگ ها و میوه ها مورد استفاده دارویی قرار می گیرد.

درمان بادام شیرین: از نظر طب قدیم ایران، بادام شیرین کمی گرم و مرطوب میباشد.

1- بادام مخالف التهاب میباشد و روغن بادام با یبوست مبارزه می کند.روغن بادام را می توان برای رفع یبوست کودکان استفاده کرد.

2- بادام سینه را نرم می کند 3- سرفه و گلودرد و تنگی نفس را کاهش می دهد و آن را بالا می برد.

4- بادام معده، مثانه و اسهال را درمان می کند 5- بادام بو داده مقوی و تقویت کننده معده میباشد.

6- بادام قوای جنسی را تقویت می کند و رقم اسپرم را زیاد می کند. 7- بادام را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید، برای دردهای کبد و سرفه مفید میباشد

8- تقویت کننده لثه و ریشه دندان ها 9- رب بادام برای خشکی دهان مفید میباشد.

10- شکوفه بادام و سقط کن

11- بلعیدن پوست میوه قهوه ای رنگ بهترین دارو برای تسکین درد و تورم دستگاه تنفسی میباشد. (مصرف 5 گرم در 100 گرم آب میباشد).

بیشتر بخوانید:  درباره قارچ کامبوجا

12- برگ بادام برای کبد و کبد مفید میباشد 13- روغن بادام خواب آور میباشد و بی خوابی را رفع می کند.

14- براي تقويت سينه و نرم كردن روده ها و رفع سرفه خشك روغن بادام را با شكر و كتيرا و غذا مخلوط كنيد.

15- روغن بادام را با آب گرم به عنوان داروی اسهال و قولنج کودکان مخلوط کنید و این مخلوط سنگ مثانه را دفع کرده و ادرار را آسان می کند.

16- برای معالجه نقرس و رفع جریان بادام به ستون فقرات روغن بادام بمالید 17- برگهای بادام تازه ملین و مخالف کرم میباشد.

18- برگ خشک درخت بادام اسهال را تسکین می دهد و 19- روغن بادام شیرین به دلیل خاصیت تسکین دهنده و نرم کنندگی در کرم ها و روغن ها استفاده می شود.

20- برای رفع بیماری سینه روغن بادام شیرین را با هم وزن عسل و یک رقم زرده تخم مرغ مخلوط کنید تا شیرین شود.

سپس جوشانده گل ختمی را افزایش کرده و هر سه ساعت یک قاشق میل کنید

21- برای رفع خارش پوست کودک سرخک و مخملک را روغن بادام بمالید خارش را رفع می کند.

22- مالیدن روغن بادام روی پوست تورم را کاهش می دهد و سوختگی را التیام می بخشد 23- روغن بادام اگزما را تسکین می دهد.

بیشتر بخوانید: روش خشک کردن بادام و گردو.

خواص بادام درختی,فواید بادام درختی

روغن بادام تلخ تبخال دست و پا را رفع می کند.

خواص بادام تلخ عصاره بادام تلخ از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک میباشد.

1- بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید، داروی خوبی برای سردرد میباشد، مالیدن دور چشم نیز برای تندرستی بینایی مفید میباشد.

2- خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس، سرفه و ذات الریه مفید میباشد 3- خوردن بادام تلخ با عسل، کبد را پاک می کند و می جوشد.

4- برای تسکین درد کلیه بادام تلخ را با نشاسته و نعنا بخورید 5- بادام تلخ با عسل برای قولنج مفید میباشد.

6- برای رفع سنگ کلیه و عیوب کلیه بادام تلخ را با آب انگور مخلوط کنید و بخورید.

7- اگر قاعدگی خانم ها دیر شود، بهترین روش درمانی قرار دادن شیاف بادام تلخ در واژن میباشد.

8- برای از بین بردن لکه های صورت، بادام تلخ را پودر کرده و با سرکه مخلوط کرده و خمیر کنید و روی پوست بمالید.

9- ضماد بادام تلخ برای درمان خراش های خارش دار و قرمز استفاده می شود 10- ریشه بادام تلخ برای درمان انواع درد مفید میباشد.

بیشتر بخوانید:  خواص خردل زرد

.

13- روغن بادام تلخ مسکن میباشد 14- روغن بادام تلخ برای تنگی نفس، درد کلیه و دفع سنگ مثانه مفید میباشد.

15- یک قطره روغن بادام تلخ در گوش بریزید تا وزوز گوش و صدای زنگ گوش رفع شود.

17- روغن بادام تلخ ترک های دست و پا ناشی از سرما را رفع می کند.

18-افراد گرفتار به اگزما اگر به جای صابون برای آب‌کشیدن ناحیه گرفتار به اگزما، رب بادام تلخ درست کنند، به زودی تندرستی می یابند.

19- رب بادام تلخ برای رفع بوی بد پا و پیشانی مفید میباشد.20- روغن بادام تلخ در درمان سرفه مفید میباشد

ترکیب شیمیایی: بادام شیرین دارای 50 تا 55 درصد روغن و بادام تلخ دارای 40 تا 45 درصد روغن میباشد. بادام همچنین حاوی ۲۵ درصد سفید و دیاستاز به نام امولسین، قند، صمغ، موسیلاژ و مواد معدنی میباشد.

بادام تلخ دارای یک جزء خاص (1 تا 3 درصد) به نام آمیگدلین میباشد که از تاثیر آب بر این ماده، اسید سیانوریک، بنزوئیک آلدهید و گلوکز به دست می آید.

از عصاره بادام تلخ (آلدهید بنزوئیک) در عطرسازی استفاده می شود و همچنین از آن برای تهیه رنگ سبزی به نام مالاکیت استفاده می شود. عصاره بادام به دلیل داشتن اسید سیانیدیک کمی تلخ میباشد. میزان اسید سیانیدیک در بادام تلخ 000025/0 درصد میباشد.

در 100 گرم بادام شیرین خشک عناصر زیر وجود دارد: آب: 7.4، انرژی گرمایی: 598، کالری: 6.18 گرم، چربی اشباع: 2.54 گرم، نشاسته: 5.19 گرم، کلسیم: 320 میلی گرم، فسفر: 50 میلی گرم، فسفر: 50 میلی گرم. : 7.4 میلی گرم پتاسیم: 770 میلی گرم، ویتامین B1: 0.25 میلی گرم، ویتامین B2: 0.9 میلی گرم، ویتامین B3: 5.3 میلی گرم.

استفاده از روغن بادام: برای به دست آوردن روغن بادام، پس از پاک کردن و خشک شدن، دانه های بادام را له کرده و به صورت خمیر در می آورند، سپس خرد کرده و روغن آن را استخراج می کنند.به این روغن فشار اول می گویند. ته‌مانده بادام باقی مانده از پرس اول تحت حرارت و مواد شیمیایی قرار می گیرد و روغن پرس دوم به دست می آید. از آنجایی که روغن بادام گران میباشد، اغلب تبهکار شده و با روغن های دیگر مشابه روغن زردآلو و هلو مخلوط می شود و به عنوان روغن بادام فروخته می شود.

همانطور که گفته شد، اگر روغن بادام تلخ، روغن هسته زردآلو یا روغن هلو در معرض آب قرار گیرد، اسید سیانیدیک و آلدئید بنزوئیک تولید می کند که سمی هستند، بنابراین برای استخراج روغن از این دانه ها نباید از آب استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:  خواص بادام و پسته

Huile essentielle d’amande d’amande: این عصاره مایعی براق و بی رنگ میباشد که با افزایش سن زرد می شود. بوی آن سریع، طعم آن سوزاننده و تلخ و خیلی سمی میباشد. عصاره بادام تلخ به آسودگی با اکسیژن اتمسفر ترکیب و اکسید می شود. بنابراین محتویات آن باید کاملا بسته و در جای تاریک و خنک نگهداری شود.

شکوفه و گل بادام: گل و شکوفه درخت بادام بوی مطبوع و طعمی تلخ دارد.

پوست بادام: به صورت آب پز درست می شود.طرز تهیه آن به این صورت میباشد که 50 گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب ریخته و چند لحظه بجوشانید و صاف کنید و بخورید.

برگ بادام: برای تهیه برگ بادام 50 گرم برگ بادام را در یک لیتر آب بجوشانید و سپس آبکش کنید.

بادام: معمولاً خشک شده و به صورت خام یا بو داده مصرف می شود.

شیر بادام: شیر بادام از بادام خام بدون طعم تهیه می شود. برای تهیه آن 50 گرم بادام را ریز خرد کنید تا پودر شود. سپس حدود 50 گرم شکر یا شکر افزایش کنید و با یک لیتر آب مخلوط کنید تا مایعی مشابه شیر به دست آید.

شیر بادام دیگری برای نوزادان و کودکان خیلی مفید میباشد و می توان از آن به عنوان جانشین شیر مادر و یا به عنوان مکمل استفاده کرد سپس آسیاب و پودر کرد و کمی آب افزایش کرد و مخلوط کرد تا حالت خمیری پیدا کند سپس مخلوط می کنیم. خمیر تهیه شده را با یک لیتر آب مخلوط کنید و 50 گرم عسل را به آن افزایش کنید تا کاملا حل شود. این مایع را از یک پارچه خراطین رد می کنند تا مایعی شیری رنگ شود.

البته اگر بزرگسالان بخواهند از شیر بادام استفاده کنند، نیازی به صاف کردن آن نیست

راه آسان دیگر این میباشد که 50 گرم بادام آسیاب شده، یک لیتر آب و 50 گرم عسل یا شکر را در همزن برقی بریزید تا مایعی مشابه شیر به دست آید.

مضرات بادام: بادام به دلیل داشتن مواد مغذی خیلی غذای خوبی میباشد، اما به دلیل سنگینی و هضم آن، نباید در مصرف آن زیاده روی کرد و نباید از ده مغز در روز بیشتر شود. بادام برای معده های بی‌قدرت و سرد نیز مفید نیست و افرادی که معده بی‌قدرت دارند باید بادام را با شکر بخورند.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …