خواص فلفل چیلی

فلفل چیلی از میوه های گیاهان فلفلی می باشد که بخاطر طعم تندشان معروف هستند. آنها با فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی دارای ارتباط هستند و بیش تر به گونه ای وابستگی دارند که از حیث علمی به عنوان کاپسیکوم آنوم شناخته مي شود. اقسام زيادي فلفل چیلی وجود دارند، مثل فلفل ماین و فلفل هالوپینو، فلفل قرمز.

خاصیت های فلفل تند, خواص فلفل تند قرمز

فلفل قرمز مملو از ویتامین c بوده و خواص آنتی اکسیدانی دارد

فلفل چیلی از اول به عنوان ادویه و یا ماده های جزیی در غذاهای گوناگون، ادویه ها و سس ها استفاده می شده می باشد که آنها معمولاً پخته، خشک و پودر می شوند. کپسایسین یک ترکیب گیاهی پرکار در فلفل چیلی می باشد که مسئول مزه سریع و بسياری از فواید تندرستی آنها هستند.

فلفل قرمز مملو از ویتامین c بوده و خواص آنتی اکسیدانی داشته و تاثیر شیمیایی موادی که به بافت های بدن ضرر می رسانند را بی تاثیر می کند.

ویتامین های موجود در فلفل چیلی

ویتامین c، ویتامین B6، ویتامین K1، ویتامین A.

ویتامین k1 موجود در فلفل چیلی به عنوان فیلوکینون هم شناخته می شود ، برای لخته شدن خون و داشتن استخوان های سالم و کلیه ها الزامی می باشد.

فلفل چیلی بدخواه چربی های شکم

گنجاندن این سبزی در برنامه غذایی روزانه درصورت هماهنگی فلفل چیلی با طبع و مزاج اشخاص چاق، می تواند اثر متعددی درکاهش وزن و از دست دادن چربی های انباشته شده در اطراف شکم و پهلوها داشته باشد.

در صورتی که می خواهید با بدخواه چربی های شکم بیشتر آشنا شوید، به ادامه توجه کنید.

بیشتر بخوانید:  دانه تف چیست؟ + خواص

فلفل چیلی یا فلفل سریع یکی از سبزی های پرخاصیت برای افرادی می باشد که متمایل‌شدن به کاهش وزن دارند.

این فلفل علاوه بر آنکه سوخت و ساز بدن را بالا می برد مثل یک چربی سوز طبیعی عمل کرده و به شکسته شدن سلول های چربی به خصوص در ناحیه شکم و پهلو کمک می کند.

گنجاندن این سبزی در برنامه غذایی روزانه درصورت هماهنگی فلفل چیلی با طبع و مزاج افراد چاق، می تواند اثر متعددی درکاهش وزن و از دست دادن چربی های انباشته شده در اطراف شکم و پهلوها داشته باشد.

علاوه بر این مصرف فلفل به علت حرارتی که در بدن تولید می کند نیاز شخص به نوشیدن آب را افزایش داده و به این ترتیب به پاک سازی بدن اشخاص چاق از ماده های اضافه هم کمک می کند.

تسکین درد

کپسایسین موجود در چیلی، خواص تعجب انگیزی با خود دارد. این ماده، گیرنده های درد در انتهای عصب ها که سبب ایجاد احساس درد هستند را مسدود کرده و به کاهش درد کمک می کند. با مصرف این ماده احساس سوزش به وجود می آید که سوزش واقعی به حساب نمی آید.

کم خونی

کم خونی و خستگی از علایم کمبود آهن می باشند و فلفل سریع دارای مقدار زیادی مس و آهن می باشد که برای تولید سلول های خونی تازه حیاتی می باشند.

فلفل سریع یا چیلی مملو از اسید فولیک هم می باشد که با کم خونی مبارزه کرده و به تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند.

خواص و مضرات فلفل چیلی, فواید فلفل چیلی

فلفل سریع یا چیلی مملو از اسید فولیک هم می باشد که با کم خونی مبارزه می کند

بیشتر بخوانید:  خواص اسفناج

تقویت و افزایش رشد مو

مقدار بالای ویتامین های موجود در فلفل سریع برای تقویت و افزایش رشد موی سر موثر هستند.

سرما خوردگی و گلودرد

فلفل سریع قرمز دارای مقدار بالایی بتا کاروتن، ویتامین C و ویتامین A می باشد که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرما خوردگی و گلودرد موثر می باشد.

علاوه بر این کپسایسین موجود در فلفل سریع سبب تحریک ترشحات شده و موکوس را از بینی و یا ریه ها جمع آوری کرده و دفع می کند.

گرفتگی بینی و سینوس ها

کپسایسین موجود در فلفل سریع سبب رفع شدن احتقان شده و با تحریک ترشحات، مخاط بینی را دفع می کند. این ترکیب دارای خواص مخالف باکتریایی می باشد و با عفونت های مزمن سینوسی مبارزه می کند.

کبد چرب

پژوهش ها نشان می دهد استفاده فلفل سریع از بدن سم زدایی کرده و برای سلامت کبد و درمان کبد چرب و فیبروز کبدی موثر می باشد.

سرطان

کپسایسین موجو در فلفل چیلی دارای خواص آنتی اکسیدانی زورمند بوده و به برای پیشگیری و درمان اقسام سرطان ها موثر می باشد.

فلفل چیلی قاتل سلول های سرطان پروستات می باشد؛ یک مطالعه در سال 2006 نشان داده که کپسایسین سلول های سرطان پروستات را وادار به خودکشی می کند، همچنين فلفل چیلی با نابودي ژن های مسئول ایجاد غده پروستات به درمان سرطان پروستات کمک می کند.

مضرات مصرف فلفل چیلی, آشنایی با خواص فلفل تند

فلفل چیلی قاتل سلول های سرطان پروستات می باشد

ضررهای استفاده از فلفل چیلی

کپساتسین موجود در فلفل چیلی امکان دارد با سوزش پوست و در موارد شدیدتر با تورم، قرمزی، التهاب و درد شدید همراه باشد.

بیشتر بخوانید:  چگونه هویج را نگینی خرد کنیم؟

استفاده فلفل چیلی در بعضی اشخاص سبب سختی های گوارشی و روده شده و با درد شکمی، سوزش در روده، گرفتگی و بیماری اسهال همراه خواهد بود.

ارتباط پوست با فلفل چیلی سبب تحریک و سوزش پوستی شده و نباید با چشم ارتباط داشته باشد.

استفاده فلفل چیلی در اشخاص ابتلا به روده تحریک پذیر سبب تشدید علایم آن می شود.

کپسایسین موجود در فلفل چیلی می تواند تاثیر مثبت یا منفی روی سلول های گرفتار به سرطان داشته و خطر گرفتار به سرطان معده و کیسه صفرا افزایش می دهد. از جهت ديگر استفاده پودر فلفل چیلی از عوامل گرفتار به سرطان دهان و گلو در هند به شمار می رود.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …