طرز تهیه نان چپاتی یا تابه ای

نان چپاتی یک نان سنتی هندی است که در تابه تهیه می شود و به همین دلیل به نان نان نیز معروف است. نان چپاتی کاملا سالم و طبیعی و بدون هیچ گونه افزودنی است، بنابراین باید به صورت گرم و بعد از پخت مصرف شود، در غیر این صورت بیات می شود. نان چپاتی (به انگلیسی: Chapati) منشأ هندی دارد و یک نان نازک سنتی است که در غذاهای هندی، افغانستانی، آفریقای شرقی و کارائیب استفاده می شود. نان چاپاتی هندی از آرد گندم سفید، نمک و آب گرم تهیه می شود و گاهی اوقات با کمی روغن به آن اضافه می شود. برای تهیه نان چاپاتی هندی از مخمر، تخم مرغ، جوش شیرین و بیکینگ پودر برای پف کردن و حجیم کردن خمیر استفاده نمی شود، بنابراین نان پف نمی کند و باید بلافاصله بعد از پخت تا ولرم استفاده شود، در غیر این صورت گند می شود. از آنجایی که این نان در تابه تهیه می شود، به آن نان ورقه ای نیز می گویند.چپاتی در زبان اردو به معنای سیلی زدن است و علت نامگذاری این نان این است که خمیر نان را بین کف دست های خیس سیلی می زنند تا نازک شود و با هر حرکت نان را می چرخانند.نان چپاتی افغانی یا هندی را می توان در هر منطقه به ضخامت های مختلف طبخ کرد و گاهی نان را با ادویه درست می کنند و یا می توان از پنیر رنده شده، تربچه یا پودر زردچوبه در خمیر نان استفاده کرد. ورز دادن خمیر نان چپاتی افغانی یا هندی برای کیفیت نهایی نان بسیار مهم است و کمک می کند تا خمیر به اندازه کافی سبک و پف کند. نان چپاتی مواد لازم برای 6 تکه نان: آرد 3 فنجان نمک و 1/2 قاشق چایخوری روغن زیتون، کره یا روغن پخت و پز 1 قاشق غذاخوری آب گرم (110-115 فارنهایت) 1 فنجان طرز تهیه نان چپاتی افغانی, طرز تهیه نان تابه ای, نان چاپاتی طرز تهیه نان چپاتی
آرد و نمک بله روغن را با گرم ب مخلوط کرده به آرد اضافه کرده و هم می زنیم تا خمیر درست شود. خمیر را به سطح کار منتقل کنید و 10 دقیقه ورز دهید. پس از ورز دادن، خمیر را به شکل گلوله درآورید و حدود 1 ساعت در کیسه پلاستیکی استراحت دهید. خمیر را به 6 قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را کاملا گرد کنید. سطح کار را با آرد پاشیده و خمیر را به شکل دایره های 8 اینچی پهن کنید. یک تابه چدنی یا تابه نان را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید.هر چاپاتی را حدود 1 دقیقه بپزید تا کمی قهوه ای و پف کند.از نان چپاتی استفاده کنید تا داغ شود. نان چپاتی با آرد سبوس دار مواد لازم نان چپاتی با آرد سبوس دار برای 5 نفر زمان آماده سازی 30 دقیقه زمان پخت 15 دقیقه آرد گندم یا آرد سبوس دار 1 لیوان آرد سفید 1 پیمانه نمک 1/4 قاشق چایخوری آب داغ زیتون یا روغن مایع یا کره به میزان لازم نان چپاتی نان چاپاتی, دستور چپاتی, نان چپاتی افغانی یا نان تکه شده ایتارز تهیه نان چپاتی با آرد سبوس دار آرد و نمک را الک کنید. حدود یک چهارم تا یک لیوان آب را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر به دست نچسبد. خمیر را ورز دهید و در حین ورز دادن روغن اضافه کنید. 10 دقیقه به ورز دادن ادامه دهید. کف کاسه را چرب کرده و خمیر را در ظرف قرار دهید و روی آن را بپوشانید و به مدت نیم ساعت تا 3 ساعت در جای گرم قرار دهید. تابه را وارونه روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود تا بتوانید از پشت تابه برای پخت نان استفاده کنید. سطح میز کار را با آرد پاشی کنید و خمیر را به 8 گلوله تقسیم کنید و روی آنها را بپوشانید تا خشک نشوند. چانه بندها را یکی یکی بردارید و با وردنه به خوبی باز کنید.خمیر را در تابه قرار دهید و وقتی نان شروع به حباب زدن کرد، آن را مدام برگردانید تا کاملا پخته شود.به اندازه همان نان چپاتی درست کنید و در حالی که داغ است بخورید. .

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه آش سیرابی

طرز تهیه آش سیرابی آسان و خوشمزه با کشک و سبزیجات اگر به سیرابی علاقه …